Waarom zou u een wijnmakelaar inhuren?
Om u te helpen beslissen of u een makelaar moet inhuren, laten we het verhaal omdraaien – laten we eens kijken wat u zou moeten doen als u wijnflessen zou vinden, kopen, opslaan en verkopen door u zelf

• Kennis van de wijnindustrie: U moet een grondige kennis hebben van de wijnhandel – alle aspecten van de wijnproductie, de logistiek van de wijnbereiding, het distributieproces en de marktrisico’s.
• Expertise in het valideren van de authenticiteit van een wijn: Je hebt de expertise van een sommelier nodig om de authenticiteit van wijnen van investeringskwaliteit te valideren.
• Beslissen waar te kopen: U moet kiezen tussen veilinghuizen, wijnbeurzen, wijnmakerijen en boetieks – die allemaal worden geleverd met een vrij hoge commissie of koperspremie.
• Waar te verkopen: je hebt een vertrouwd netwerk nodig om de wijnen te verkopen voor een goede prijs .
• Opslag: Om zelf wijn te bewaren, moet je een geklimatiseerde opslagruimte in huis opzetten of een wijnkoelkast aanschaffen. Het moet een constante temperatuur hebben (ongeveer 55 ° F), vochtigheidsregeling (60% relatieve vochtigheid) en moet uit de buurt van licht en trillingen worden gehouden. U moet ook de verzekerings- en onderhoudskosten dragen.
• Informele afhandeling:wijnen uit een erfgoed weer een goede plek gaan geven rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever